Property-verzekeraar FM Global ontvangt A+ beoordeling met 'stabiel' vooruitzicht van Standard & Poor's

S&P heeft FM Global haar allereerste interactieve beoordeling gegeven op basis van de bijzonder sterke vermogenspositie en winstgevendheid van het bedrijf.

JOHNSTON, R.I., VS — Commerciële en industriële property-verzekeraar FM Global heeft van ratingbureau Standard & Poor's (S&P) een A+ beoordeling gekregen voor haar financiële stabiliteit en kredietwaardigheid, met een 'stabiel' vooruitzicht. Deze allereerste interactieve beoordeling van FM Global door S&P heeft ook betrekking op haar dochter- en zusterondernemingen: Affiliated FM Insurance Company en FM Insurance Company Limited.

 S&P verklaart dat FM Global "een zeer sterk bedrijfs- en financieel risicoprofiel heeft op basis van de goede concurrentiepositie die het bedrijf heeft als marktleider in de property-verzekeringssector, alsmede haar bijzonder sterke vermogenspositie en winstgevendheid."

Het ratingbureau merkt verder op dat FM Global "nauw samenwerkt met haar verzekerden om tot een optimale schadepreventie aanpak te komen. FM Global gebruikt haar gespecialiseerde kennis van schadepreventie om risico’s in kaart te brengen en haar verzekerden te helpen schade te beperken of voorkomen. Dit geeft het bedrijf een aanzienlijk commercieel voordeel op haar concurrenten."

 S&P erkent ook de "grote veelzijdigheid en flexibiliteit" van het managementteam van FM Global. Het bedrijf stelt daarnaast “omvangrijke competitieve verzekeringscapaciteit ter beschikking en biedt de beste producten en dienstverlening in haar klasse, afgestemd op de behoeften van de verzekeringnemer/eigenaar."

 FM Global, opgericht in 1835, heeft een premieomzet van USD 5,6 miljard. Het eigen vermogen, wetenschappelijk onderzoek en expertise in schadepreventie van deze onderlinge verzekeraar zijn uitsluitend gericht op property risk management en het verbeteren van de bedrijfscontinuïteit en veerkracht van haar verzekerden cq eigenaren. Deze verzekerden cq eigenaren vertegenwoordigen veel van 's werelds grootste organisaties, waaronder een derde van de FORTUNE 500-bedrijven, en delen de overtuiging dat de meeste schade kan worden voorkomen. Ze werken samen met FM Global om meer inzicht te krijgen in de risico’s die hun bedrijfscontinuïteit kunnen beïnvloeden. Dit stelt hen in staat om op efficiënte wijze schadepreventie te financieren en verzekeringsdekking in te kopen. FM Global ontvangt A+ beoordeling (Superior) van A.M. Best en AA-beoordeling (Zeer sterk) van Fitch.