Als volledige dochteronderneming van FM Global verschaft Affiliated FM verzekerden toegang tot het FM Global WorldReach®-netwerk. Dit netwerk biedt een unieke combinatie van wereldwijde verzekeringsproducten en -diensten en is zeer waardevol voor verzekerden uit het midden- en kleinbedrijf die bezig zijn hun geografische aanwezigheid te vergroten. Affiliated FM beschikt over een unieke uitgangspositie om verzekerden te helpen bij internationale uitbreiding doordat wij de volgende zaken te bieden hebben:

Hoe houdt dit verband met mijn sector?

Mogelijkheden voor samenwerking

01

Contractzekerheid via een wereldwijde masterpolis met lokale polissen

Lokale polissen die in overeenstemming zijn met de lokale wet- en regelgeving + een overkoepelende masterpolis = consistente dekking in overeenstemming met lokale wet- en regelgeving die verzekerden nodig hebben.

Elk land kent unieke wet- en regelgeving en een unieke manier van zakendoen. Het voordeel dat de aanpak van een masterpolis met lokale polissen biedt, is dat dit zorgt voor lokale wettelijk erkende polissen die voldoen aan alle wet- en regelgeving, gecombineerd met een overkoepelende masterpolis die alle zaken voor zijn rekening neemt die eventueel buiten de lokale polissen vallen. Dit resulteert in een programma dat begrijpelijk is.

Eerst worden lokale polissen uitgegeven in de landen waar de klant locaties heeft die niet binnen het gebied van de Masterpolis vallen. Afhankelijk van het land kan dit een Affiliated FM-polis zijn of een WorldReach® Partner-polis. In dat laatste geval wordt de polis uitgegeven door een lokale verzekeraar waarmee Affiliated FM een overeenkomst heeft gesloten. Dit zijn wettelijk erkende polissen die voldoen aan de lokale wet- en regelgeving. Het is belangrijk om een zo breed mogelijke dekking te bieden op een wettelijk erkende basis. Op die manier kan schade worden uitgekeerd in de lokale valuta en kunnen boetes worden voorkomen.

Ten tweede is er de proVision 360-masterpolis. Dit is de wettelijk erkende polis voor het land waar de klant is gevestigd, en tevens voor de meeste locaties in Europa. Deze polis voorziet ook een dekking voor een verschil-in-condities (DIC) waarmee eventuele gaten worden opgevuld die in de dekking van de lokale polis kunnen ontstaan vanwege lokale wet- en regelgeving. De masterpolis is ontworpen om consistente dekking te bieden over de hele wereld.

Dit alles wordt beheerd door uw eigen team in de Benelux.

02

Voldoen aan lokale wet- en regelgeving

De wet- en regelgeving in de internationale verzekeringswereld kan verraderlijk zijn. Affiliated FM beschikt over een uitgebreide kennis om verzekerden te helpen bij het kiezen van de juiste verzekering.

Dankzij een combinatie van ervaring, de juiste partners en adviezen van consultancybureaus kan Affiliated FM verzekerden uitstekend helpen met hun internationale property programma's. Een speciaal team van wereldwijde servicemedewerkers houdt zich bezig met de specifieke eisen die door verschillende landen worden gesteld. Deze kennis wordt verzameld in 'country sheets', die de production underwriters als leidraad gebruiken om de verzekering op te zetten in overeenstemming met de lokale wet- en regelgeving van de landen waar verzekerden aanwezig zijn. Onze wereldwijde servicemedewerkers onderhouden banden met de verzekeraars in deze landen om te zorgen dat de uitgegeven polissen voldoen aan alle wettelijke vereisten van de lokale markt.

03

Wereldwijde aanwezigheid van engineers om schadepreventie bezoeken uit te voeren

Property risico's maken geen onderscheid tussen verschillende landen, waarom zouden uw schadepreventie strategieën dat dan wel doen?

Verzekerden van Affiliated FM hebben toegang tot een netwerk van meer dan 1300 uitgebreid getrainde engineers. Deze lokale consultant engineers werken eerst samen met het lokale personeel van de verzekerde om de risico's vast te stellen. Daarna helpen de account engineers verzekerden bij het vaststellen van prioriteiten van de wereldwijde risico's en werken ze samen met de consultant engineers om kosteneffectieve en praktische schadepreventie oplossingen te implementeren. Op deze manier hebben verzekerden de zekerheid van een consistente aanpak van het risicomanagement voor hun groeiende wereldwijde investeringen.